Garage roldeuren uitkiezen

Alles over garage roldeuren: voordelen, prijzen en meer

Van oudsher werden roldeuren met name toegepast op opslagboxen. Je kent ze vast wel, van die goedkoop ogende en gammele roldeuren. Garage roldeuren zijn daarentegen allesbehalve gammel. Sterker nog, het zijn zeer praktische en betaalbare garagedeuren. In dit artikel vertellen we je alles wat je over dit type garagedeur moet weten.

Voordelen

Garage roldeuren bieden vele voordelen. De belangrijkste zijn:

1.) Optimaal gebruik van de ruimte in de garage

Het grootste voordeel van garage roldeuren is dat ze geen ruimte in de garage innemen. In een opslagbox, die recht boven de opening van de garage wordt gemonteerd, worden de deurpanelen opgerold. Tijdens het openen komen de panelen dus niet naar binnen. 

Het voordeel hiervan is dat je de gehele ruimte in de garage kunt gebruiken. Ideaal als je de garage bijvoorbeeld als opslagplaats gebruikt. Doordat een roldeur verticaal wordt geopend is het overigens ook een goede deur als je geen oprit hebt. Er hoeft immers geen ruimte te zijn voor een deurblad dat naar buiten kantelt. 

2.) Goede isolatie

Hoewel er nog altijd ongeïsoleerde garage roldeuren op de markt verkrijgbaar zijn, zijn de meeste modellen tegenwoordig geïsoleerd leverbaar. Je hoeft je daardoor dus geen zorgen te maken over tocht en kou dat via de garagedeur binnenkomt.

3.) Elektrisch bediening

Een belangrijk voordeel van garage roldeuren is dat ze elektrisch bedienbaar zijn. Ideaal als je bijvoorbeeld de garage als parkeerplaats wilt gebruiken. Maar ook prettig als je een dagje ouder wordt en het steeds weer moeten bukken om de garagedeur te openen te zwaar begint te worden.

Voordelen van een roldeur

Wat kost een garage roldeur?

Voor nog geen € 1000,- kun je al een garage roldeur kopen. Afhankelijk van je wensen kan de prijs hoger uitvallen. Zo is een elektrische roldeur met geïsoleerde deurpanelen duurder dan een ongeïsoleerde roldeur.

Inbraakveiligheid

Roldeuren kunnen vaak ook handmatig geopend worden. Daarom is het belangrijk dat wanneer je een roldeur koopt de deur niet zomaar opgetild kan worden. Anders komen inbrekers wel erg makkelijk je woning binnen. 

Zelfs als je een elektrisch bedienbare roller hebt is dit een belangrijk aspect om op te letten. De motor waarmee de garagedeur wordt bediend moet uitgerust zijn met een ‘optilbeveiliging’.

Garage roldeuren

Vraag je garagedeur specialist om advies

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe garagedeur, maar merk je dat je behoefte hebt aan advies over wat voor jou de beste keuze is? Dan raden we je aan om naar De Garagedeur Specialist toe te gaan. 

De Garagedeur Specialist kan je adviseren over alle mogelijkheden met betrekking tot garage roldeuren, maar ook de andere soorten garagedeuren. Soms kan het namelijk zo zijn dat je beter niet voor een garage roldeur kunt kiezen en een ander type deur beter bij je wensen past. Laat je dus goed voorlichten en maak daarna een weloverwogen keuze voor de garagedeur die het beste bij jou past.

Inbraak bij een garage roldeur